ALFA TRAVEL AKTIVITETSTUR

Vakre og spennende Helgeland

Brønnøysund - Vega - Sandnessjøen - Lånan - Dønna.....
Her står opplevelsene i kø, for alle sanser: Fantastisk natur, en sjelden mulighet til å oppleve fuglevoktere i arbeid med ærfugl, gammel og ny historie og gourmetmåltider.


På denne turen bruker vi fly, buss, ferger og småbåt. Underveis får vi smeltet sammen historiske begivenheter fra vikingtiden og fremover, med dagens muligheter og utfordringer. Alt krydret med enkeltpersoners livsopplevelser.

Vi får omvisning på Havbrukssenteret i Brønnøysund, før en gourmetmiddag på
Hildurs Urterarium. På Vega blir det omvisning på det nyåpnede Verdensarvsenteret, og om kvelden blir vi servert en 5-retters gourmetmiddag med drikke på Vega Havhotell.

På Dønna får vi oppleve Etcetera – en fantastisk og annerledes blomsterbutikk med botaniske utskeielser og et spennende vareutvalg. Den er verdenskjent på Helgeland og har vært med som innslag i «Norge Rundt» flere ganger. Middagen inntas på Dønnes gård med sin mangehundreårs historie og en plass i Snorres kongesagaer, før vi tar fergen til Sandnessjøen.

På lille paddeflate Lånan får vi en helt unik mulighet til å se ærfuglen (ea) på reir, og hvordan fuglevokterne jobber med å trygge fuglene, til ungene klarer seg selv. Vi får også se hvordan de klargjør dunen til diverse produkter og får høre interessante og spennende historier fra nær fortid.

Alstahaug er plassen hvor Petter Dass holdt til. Her får vi en omvisning i det flotte museet og et lite innblikk i hans liv og levnet.


Dato : 
10. - 14. juni 2020
5 dager, 4 netter

Pris pr. person*:
I dobbeltrom kr. 15 450
Enkeltromstillegg kr. 1 670

Hotell:
Thon Hotel i Brønnøysund,
Havhotellet på Vega, Hotel Scandic Syv Søstre i Sandnessjøen

Inkludert:
Fly m/skatter og avgifter, buss i nord, ferger, småbåt, hotell i 4 netter, 4 frokoster, 1 lunsj, 2 gourmet-middager, hvorav én inkl. vin, 1 ordinær middag, inngangspenger iht program, reiseledere og lokale guider

Ikke inkludert: Drikke til middagene (unntatt en), 3 lunsjer, 1 middag

Reiseledere:
Eli og Finn Rusdal

Viktig informasjon:
Denne turen passer for deg som kan gå over lengre distanser i normalt tempo. Du må kunne håndtere din egen bagasje og være selvhjulpen. Turen er dessverre ikke egnet for reisende med krykker, rullator eller rullestol

*Om du ønsker å bruke egen bil nordover i stedet for fly, trekkes kr. 4 000,- pr. person fra totalprisen

Flytider:
Oslo – Trondheim m/SAS:
10:50 -11:45
Trondheim - Brønnøysund m/Widerøe: 12:20 - 13:05
Sandnessjøen - Oslo m/Widerøe:13:05 - 14:50

Påmeldingsmuligheter:
-> Ring oss på 32 25 08 70
-> Fyll ut kontakt-skjemaet
-> eller Send oss e-post