Makarska ligger sør for Split i hjertet av Dalmatia. Området er kjent for sin flotte natur med furutrær, glitrende vann og fredelige bukter. Byen gir et godt utgangspunkt for å nyte gode dager og fine utflukter. Fjellene ligger helt inntil havkanten, omtrent som våre norske fjorder. 

Endelig er vi tilbake i deilige Makarska! Denne lille byen ved det krystallklare havet, med fredelige bukter omkranset av furutrær og de storslåtte fjellene som kulisser i bakgrunnen. Makarskas kyst kalles 'den kroatiske riviera' og er kjent for sitt glassklare vann og utallige øyer. Selve byen er preget av et rolig hverdagsliv, med matmarked og et par små museer man kan ta en titt på, foruten både kunstutsalg og ellers ordinære butikker. Her er det fine turmuligheter, enten om man velger å gå langs med kysten – f.eks. til feriebyen
Tucepi, eller ta en tur opp i fjellet og bruke stiene i nasjonalparken. Det er også mulig å sette seg på en buss til en av nabobyene eller bli med ferja ut til noen av øyene. Eller hva med en pust i bakken på en av utekafèene og se på livet? Båthavna huser både fiskefartøy, småbåter, lystbåter og turbåter. Er du en morgenfugl kan du ta deg en tur hit i grålysninga og møte fiskerne når de kommer inn med nattens fangst.

Vi bor på et hyggelig, lite hotell, som ligger helt nede ved stranda. Skal du dyppe tærne i havet er det bare å krysse strandpromenaden. Stranda består av småstein og det anbefales å bruke badesko.

 

Utflukter:

  1. Båttur langs med kysten, med noen strandhogg og lunsj på båten
  2. Folkloreaften i en liten fjellandsby, inkl middag


Dato: 
24. april - 4. mai 2019
11 dager, 10 netter

Pris pr. person:
I dobbeltrom kr. 13 950
Enkeltromstillegg kr. 1 800
Havutsikt pr. rom  kr. 1 800

Hotell:
Park Hotel 4*
Les mer

Inkludert:
Fly m/skatter og avgifter, transfer, hotell m/frokost og middag, utflukter ifølge program og reiseledere

Reiseledere:
Roy Allan Johansen og Lise- Mette Aas

Flytider:
Oslo - Split via Stockholm:
Oslo - Stockholm: 07:00 - 08:00
Stockholm - Split: 09:25 - 12:10
Split - Oslo: 10:40 - 13:30